Speciale onderdelen

Op deze pagina laat ik door middel van foto's zien welke onderdelen ik allemaal zelf heb gemaakt.

 

De meters zijn van Equus. Deze hebben helaas geen mooi uiterlijk, dus heb ik zelf een nieuwe rand er omheen gemaakt. De controle lampjes heb ik helemaal zelf gemaakt in dezelfde stijl.
Voor de kilometerteller en de toerenteller heb ik op een oldtimerbeurs de binnenwerken gekocht. De tellerplaten zijn uit RVS gesneden. De rand is weer passend bij de andere meters.
Voor de bediening van de knipperlichten en de ruitenwisser heb ik een hendel gemaakt die aan een draaischakelaar zit.
De stuurstang heb ik gemaakt van een kruiskoppeling van een Suzuki Alto, een deel van de originele stuurstang, een stuk RVS buis en 2 kogellagers. De bevestiging voor het stuur is weer passend bij de meters.

 

De handrem is van een Suzuki. Deze heb ik voorzien van een aluminium handgreep. Om de bediening van achterwiel naar voorwiel om te zetten, wordt de staaldraad via een wiel omgeleid. Het geheel is bevestigd op het RVS stoelframe.

Hier is goed te zien hoe de versnellingspook is opgebouwd.
Detail van de pookonderdelen.

De bediening van de versnelling is niet meer hetzelfde patroon van de 2CV, maar in spiegelbeeld.

En zo ziet de pook er uiteindelijk uit

De knipper- en remlichten zijn ook weer een eigen maaksel. De glazen zijn van Lucas. De behuizing is verchroomt aluminium. De verlichting is voorzien van 3 Watt powerleds.

Aangezien er veel Burtoneigenaren zijn die het originele Burtonlogo niet mooi vinden, heb ik een serie produkten gemaakt met een Burtonlogo. De grill is daar een voorbeeld van. Zie ook logo's te koop
Passend bij de grill, heb ik ook roostertjes ernaast gemaakt.

Er zijn nog een aantal onderdelen waar ik mee bezig ben. Zo wil ik bv. een gebogen vooruit zonder middenstijl, en ben ik bezig met de ontwikkeling van lichtmetalen velgen.

Dit is een houten model van de voorruit. Aan de hand van dit model heb ik de definitieve vorm, buiging en positie bepaald.

Voor foto's van de ruit kijk bij

 

Na een lange tijd heb ik eindelijk weer wat tijd gevonden om onderdelen te maken. Er zijn nog een aantal belangrijke punten voordat de Burton naar de RDW kan. Er zit nu wel een mooie voorruit op, maar de ruitenwissers en voorruitontwaseming ontbraken nog.

 

 

Het is misschien een beetje overdreven mooi, maar het gaat er om dat ik zoveel mogelijk onderdelen zelf wil maken. Daarom heb ik een RVS ontwasemingskanaal gemaakt. Deze sluit ik met behulp van een stuk slang van 40mm aan op een ventilator.

 

 

Een onderdeel waar ik al mee bezig ben geweest is een spoiler om het chassis aan de voorkant weg te werken. Dit model heb ik gemaakt voordat ik de body had. Met de body erop blijkt het nog niet helemaal te passen. Hier moet ik nog een aanpassing voor maken.

 

Het model dat ik reeds eerder gemaakt had paste niet goed onder de body. Ik heb nu een nieuwe gemaakt welke beter aansluit.